Občina Jesenice, Jesenice

OBČINA JESENICE

Public administration and defence; compulsory social security >> Administration of the State and the economic and social policy of the community >> General public administration activities

Address

OBČINA JESENICE
CESTA ŽELEZARJEV 6
SI - 4270 JESENICE
SLOVENIA

Contact

Use country prefix +386 for Slovenia.

Company data

 • TAX / VAT number:
  39795888
 • Liable for VAT:
  Yes, since 01.07.1999
 • Registration number:
  5874335000
 • Classification code:
  84.110
 • Classification:
  General public administration activities

Company on the map

Website

Share this business


Description

Mesto leži v dolini na obeh bregovih reke Save. Nastalo je z združitvijo več samostojnih naselij (Plavž, Murova, Sava, Kurja vas and Podmežaklja). Je pomembno cesto and železniško vozlišče.
Jesenice so občinsko, hkrati pa tudi gospodarsko, kulturno and upravno središče Gornjesavske doline. V mestu imajo sedež Občina Jesenice, Upravna enota Jesenice, Medobčinski inšpektorat and redarstvo, Okrajno sodišče Jesenice ter druge državne institucije. V mestu je več vrtcev, tri osnovne šole, from tega ena s prilagojenim programom, gimnazija, srednja strokovna šola z različnimi izobraževalnimi programi, Ljudska univerza and Visoka šola za zdravstveno nego. V mestu so Splošna bolnišnica Jesenice, zdravstveni dom, dom za starejše občane and dve lekarni. V hokejski dvorani Podmežaklja, prostorih TVD Partizan and drugih športnih objektih se odvijajo številne športne aktivnosti, kot so hokej, igre z žogo, fitnes, namizni tenis, judo, aerobika, badminton, balinanje, idr. Na Ukovi je letno kopališče z otroškim bazenom and 50-metrskim plavalnim bazenom s skakalnim stolpom. Na zahodnem obrobju mesta je po gozdu speljana trim steza. Trg Toneta Čufarja je kulturno središče mesta. Na Stari Savi je glasbena šola. V mestu sta dve galeriji – Dolik and Kosova graščina, pomembno pa je muzejsko območje Stara Sava z Ruad-Buccelinijevo graščino, cerkvijo Marijinega vnebovzetja, kasarno, pudlovko and kolpernom – nekdanjim skladiščem oglja.
Uradne ure: PON, TOR: 8:00-14:30, SRE: 8:00-16:30, PET: 8:00-12:30

Keywords

Municipality, Jesenice.